Sydfyns fristelser – set, fortalt, oplevet, smagt

Fra lørdag d. 21. juli til fredag den 27. juli 2018

Sydfyns fristelser - set, fortalt, oplevet, smagt

Sydfyn er en perle, alle bør opleve med alle sanser. Det er kulinarisk. Det er skumsprøjt, gamle træskibe og  litterære personligheder. Sydfynboer har let til smil og gode fortællinger på læben. Ryslinge Høj-skole gentager succesen fra sidste år og har samlet en buket af gode oplevelser i dette sommerkursus.

Sydfyns fristelser afholdes:

Hver morgen starter med morgensang krydret med fynsk lune i skolens meget smukke foredragssal. Herefter drager vi ud i det sydfynske. Vi samarbejder med centrale personligheder på Sydfyn, som igennem et helt liv har samlet viden og gode fortællinger om livet og hverdagen i Svendborg og på de sydfynske øer, og der er nok at tage af. AP Møller, Sixten Sparre og Elvira Madigan, Valdemars slot, Troense og sejlskibsværftet er blot nogle af de overskrifter, der rammer dette kursus ind.

Hver aften er der foredrag, fællessang eller andre arrangementer, før cafeen åbnes til fri snak og flere fynske fortællinger.

Søndag tager vi på det gamle træskibsværft i Svendborg, hvorefter vi mærker tiden med fattiggårde i Danmark, når vi lægger vejen forbi forsorgsmuseet.

Mandag skal vi ud at sejle første gang. Museumsskibet Helge bringer os til Valdemars Slot og Landet kirke, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre ligger begravet. Vi går igennem Troense, som er en af Danmarks mest velbevarede landsbyer med bindingsværk og stråtag, så man kan komme i tvivl om, hvorvidt man går rundt i et levende museum. Det gør vi altså ikke!

Tirsdag er vi hjemme på skolen, hvor vi skal have fingrene i det kulinariske sydfyn og have en sanseoplevelse med lokale fynske fødevarer. Når vi smager på Fyn kommer Carl Nielsen og HC Andersen muligvis forbi.

Onsdag Det Sydfynske Øhav består af 55 øer og holme, som skaber et unikt landskab. Har du smagt Skarøis eller besøgt hjemstavnsgaarden på Drejø? Det skal vi onsdag, hvor færgen Højestene fragter os til de to små øsamfund. Vi har fået øboere til at fortælle om livet på en sydfynsk ø.

Torsdag skal vi til Thurø. Det fortælles at skjoldungen Helge på et krigstogt gik i land på Thurø og gæstede alfekvinden Thora, som han voldtog. Da han besøgte øen for anden gang, tog hun hævn ved at sende hans egen datter Yrsa i stedet, og med hende fik han sønnen Rolf Krake. Vi møder ikke Rolf Krake - og heller ikke forfatteren Tom Kristensen, som boede det meste af sit liv på Thurø. Men fortælingerne lever ligesom gæren på Thurø Bryghus og Walsteds gamle skibsværft. Mættet af havets brise og øhavets fortællinger drager vi hjem og forbereder aftenfesten.

Meld dig til nu - der bliver rift om pladserne!

Download ugeprogrammet her - det opdateres løbende.

Pris: 4.550 kr. (dobbeltværelse + tillæg 300 kr. for enkeltværelse)  

Alt inkl. bortset fra drikkevarer og andre personlige fornøjeligheder

Spørgsmål?

Så lad os ringe dig op...