Sydfyns fristelser – set, fortalt, oplevet, smagt

Uge 30 (lørdag d. 22/7 - fredag d. 28/7 2017)

Sydfyns fristelser - set, fortalt, oplevet, smagt

Kurset har base på højskolen, hvor der ugen igennem vil blive budt på morgensang, fortællinger og forskellige kulturelle indslag, foruden naturligvis en god nats søvn og noget godt at spise. Derudover vil kurset byde på fem dage med forskellige ture i det sydfynske.

Første dags tema er søfartsbyen Svendborg - og byens bagside. Vi starter med en historisk byvandring på Svendborg Havn, der er Danmark bedst bevarede. Bl.a. besøger vi værftsøen Frederiksø, hvor 400 skibe er løbet af stablen. Næste besøg er Svendborgs prisbelønnede forsorgsmuseum, hvor velfærdsstatens spæde start bag pigtråd stadig kan beses. Dagen afsluttes på Kammerateriet, som er en af øens nye arbejdspladser/kulturtilbud, efter at mere end 600 værftsarbejdspladser er forsvundet.

På kursets anden dag tages der et historisk helikopterperspektiv. Med arkæologiske referencer i Gudme – guld, gud og mennesker, en af Danmarkshistoriens største jernalderbebyggelser, fortælles om og fremvises Sydfyn i datid og nutid. På samme egn besøges herregården Broholm, der med eget oldtidsmuseum, gamle sale og flot park er en stor oplevelse. Dagen afsluttes – ligesom de øvrige dage med en sanselig oplevelse, her i form af et destilleri.

På den tredje dag opleves højskolens teaterrelationer i en speciel sammenhæng. Vi starter med en guidet rundtur på Rottefælden, BaggårdTeatret, hvor hører vi om stedets særlige betydning for det sydfynske kulturliv. På scenen i Rottefælden viser en gruppe højskoleelever en lille forestilling. Efterfølgende er der vandring og fortælling på voldstedet Ørkild lige ved siden af. Dagen sluttes af med fortælling om Svendborgs æresborgere, herunder forfatteren Tom Kristensen og skibsreder Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller.

Dagen efter er temaet Det Sydfynske Øhav. Vi sejler til Skarø, der er kendt for sin is, men også for sin natur. Vi spiser frokost på en lokal sommercafe og prøvesmager Skarø is. Og på en strandsafari vil vi indsamle urter til næste dags festmiddag!

På kursets sidste hele dag besøger vi endnu en ø, men én som er landfast med Fyn. På Tåsinge vil vi høre og se nærmere på den økologiske produktion, som Sydfyn også er kendt for. Ligesom vi naturligvis vil lægge vejen forbi Valdemars Slot. Sidst på dagen tager vi hjem til højskolen for at forberede aftenens festmiddag i samarbejde med Kulinarisk Sydfyn.

Ugen byder således på et tæt pakket program, hvor Sydfyns mange seværdigheder og særlige historier præsenteres fra land og fra vand. Blot ikke fra luften : )

Pris: 4.950 kr. 

Alt inkl. bortset fra drikkevarer og andre personlige fornøjeligheder

Spørgsmål?

Så lad os ringe dig op...